Το Ηραίον της Περαχώρας ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα και βρίσκεται σε ένα μικρό όρμο του κορινθιακού κόλπου στο τέλος της χερσονήσου Περαχώρας.

Εκτός από τον ναό της Ήρας, που είναι ασυνήθιστης κατασκευής, έχουν βρεθεί και τα ερείπια αρκετών άλλων κατασκευών, όπως μια στοά σε σχήμα L, μια μεγάλη δεξαμενή, τραπεζαρίες και ένα δεύτερο πιθανό κατάλοιπο προγενέστερου ναού. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του ναού της Ηρας Ακραίας του 6ου αιώνα π.Χ. σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή θέση και τα ερείπια του 9ου αιώνα π.χ. της αψιδωτής δομής παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο πολιτιστικά όσο και αρχιτεκτονικά.

Ο Φάρος Μελαγκάβι, γνωστός και ως Φάρος του Ηραίου καθώς βρίσκεται δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, βρίσκεται στη χερσόνησο Αγρίλαος, στον κόλπο Αλκυονίδων Νήσων. Ο Φάρος χτίστηκε το 1897, ενώ το έτος 1947 ανακαινίστηκε στη σημερινή του μορφή. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής πέτρινου φάρου και είναι ένας από τους 10 ομορφότερους στην Ελλάδα με χιλιάδες φωτογραφίες στα Social Media.